— Den konstitusjonelle beslutningen er at det trolig vil måtte være den nye presidenten som tar avgjørelsen om å gi meg ansvaret for å regjere, sa Prodi til den franske radiostasjonen Europe 1 onsdag.

— Så vi må vente til andre halvdel av mai, la han til.

Sittende president Carlo Azeglio Ciampis periode utløper 18. mai, og han har sagt at han ønsker at etterfølgeren utpeker den neste statsministerkandidaten.

Prodi gjør krav på en hårfin seier over statsminister Silvio Berlusconi. Men Berlusconi nekter å erkjenne noe nederlag og krever kontrolltelling av flere stemmesedler. Ifølge Berlusconi er det «flere mørke sider» ved valget.

- Ikke truet Prodi sa onsdag at hans valgseier ikke trues av Berlusconis krav om en kontrolltelling av enkelte stemmesedler.

— Jeg frykter overhodet ikke at resultatet vil bli endret. Dette er en ren seier, sa Prodi til utenlandske journalister onsdag.

I kjølvannet av tirsdagens mye omtalte mafiaarrestasjon i Italia, lovet han at kampen mot organisert kriminalitet vil bli høyt prioritert når han overtar makten i landet.

Prodis sentrum-venstre-koalisjon har bare fått 25.000 flere stemmer enn Berlusconis sentrum-høyre-allianse. I alt ble det avgitt 38,1 millioner stemmer under valget søndag og mandag.

Prodi fikk politisk støtte onsdag da Frankrikes president Jacques Chirac gratulerte ham med seieren. Dagen før gratulerte Jose Manuel Barroso, som er EU-kommisjonens president, Prodi med seieren.

Esker med stemmer To dager etter valget i Italia er fem esker med gyldige stemmesedler funnet, melder det italienske nyhetsbyrået Ansa.

Eskene sto på gaten i nærheten av en søppelcontainer. Politiet har sperret av gaten og åpnet eskene. Stemmesedlene er trolig ikke talt.

Hvordan stemmesedlene er havnet der de ble funnet, er foreløpig uklart. Men eskene kan ha blitt satt der av rengjøringstjenesten i et nærliggende valglokale, uten at man forsto hva innholdet var, heter det.