Gjennom helgen har det rast voldsomme kamper i Syrias største by Aleppo. Regjeringsstyrkene har angrepet innbyggere og opprørere med tanks, artilleri og raketter skutt ut fra helikoptre over byen, skriver CBS News.

Mandag morgen fortsetter kampene i Aleppo, melder The Guardian. Avisens journalist Luke Harding er i Aleppo-provinsen. Selv om regimet hevder å ha tatt tilbake kontroll over deler av byen, er fortsatt et halvmåneformet belte i opprørernes makt, ifølge avisen.

Harding sier til egen avis at det som slo ham da han i går besøkte fronten i Aleppo, er hvor kort avstand det er mellom de to partenes baser, bare rundt 1,5 kilometer.

— Jeg var med Den frie syriske hær til deres forpost på et sted i byen kalt Anadan, og vi klatret - ikke på takene, der er det snipere - på en slags andreetasje, og gjennom kikkertene kunne vi se to tanks i ettermiddagsdisen. Det var en stor militærbase rett frem, sier Harding.

- Har gjenvunnet kontroll

En talsmann for den syriske hæren hevdet sent søndag kveld at den nå har tatt tilbake kontrollen over den sentrale bydelen Salaheddin, skriver NTB. Salaheddin har vært et av de viktigste områdene for opprørerne siden kampene begynte i Aleppo for ti dager siden.

— Vi har nå gjenvunnet fullstendig kontroll over Salaheddin fra leiesoldatene. Om noen få dager vil Aleppo være trygg igjen, sa offiseren til syrisk TV.

Reuters og andre medier har foreløpig ikke fått bekreftet om dette stemmer.

Siste rapport fra den opposisjonsvennlige Syrian Observatory for Human Rights er at kampene fortsatt pågår i Salaheddin. Og mandag morgen melder AP at flere aktivister og opposisjonelle på bakken sier at det myndighetene hevder, ikke stemmer.

Ifølge opprørerne er det ingen regjeringsstyrker inne i Salaheddin. Ifølge lederen for det syriske nasjonalrådet, Mohammad, Saeed, har myndighetene stridsvogner i nabodistriktet Hamdaniya, men at Salaheddin fortsatt er under kontroll.

- Opprørerne gir ikke opp

Ifølge Sky News' reporter Stuart Holden, som er i Syria, er opprørerne fortsatt optimistiske tross kraftige angrep.

— Du får ikke følelsen av at Den frie syriske hær og alle de andre menneskene involvert i revolusjonen ikke tror de vil vinne nå, de mener det bare er et spørsmål om hvor lang tid det kommer til å ta, sier Holden til CBS News.

- Spikeren i kisten

USAs forsvarsminister Leon Panetta sier angrepene mot egen befolkning i Aleppo er spikeren i kisten for president Bashar al-Assad.

— Om de fortsetter disse tragiske angrepene mot sin egen befolkning i Aleppo, så tror jeg det vil bety spikeren i kista for Assad, sa forsvarsministeren på vei til Midtøsten søndag.

— Det er ikke lenger spørsmål om han må gå av, men et spørsmål om når.

Panetta understreket behovet for å støtte opposisjonen, men signaliserte ingen økt amerikansk støtte. USA bistår opprørerne med kommunikasjonsutstyr og medisinsk utstyr, men har overlatt jobben med å bevæpne dem til andre land.

Krisen i Syria vil naturlig nok dominere den amerikanske forsvarsministerens samtaler i regionen den neste uka. Panetta uttrykte søndag bekymring for Syrias kjemiske og biologiske våpen og strømmen av flyktninger.

200.000 flyktninger

Minst 200.000 mennesker har flyktet fra kampene i Aleppo i løpet av to dager, ifølge FN. Byen har om lag 2,5 millioner innbyggere.

FNs sjef for humanitære spørsmål, Valerie Amos, sier det ikke er kjent hvor mange som er igjen i byen. Hun ber innstendig alle parter i konflikten om å unngå sivile tap og tillate at humanitær bistand kommer frem til dem som er fanget midt oppi voldshandlingene.

— Mange mennesker har midlertidig søkt tilflukt i skoler og andre offentlige bygninger i tryggere områder, sier Amos, som ber om at hjelpeorganisasjoner må få adgang til Aleppo.

Mange av de syriske flyktningene har kommet til flyktningleiren Al Zaatri i nabolandet Jordan. Leiren, som ligger midt i ørkenen, er bygget med kapasitet til å midlertidig huse rundt 10.000 mennesker. Ifølge de siste rapporter fra jordanske myndigheter, har nå 150.000 flyktninger kommet til leiren, melder Al Jazeera.

Fransk journalist skadet

Den franske frilansjournalisten Pierre Torres, som blant annet har rapportert fra Syria for AFP, ble søndag skadet i Aleppo i kampene mellom regjeringsstyrker og opprørere, ifølge den libanesiske avisen The Daily Star.

Journalisten ble skutt i skulderen i kampene i den syriske byen. Han ble fraktet til sykehus i Tyrkia, tilstanden er ukjent for avisen.

UTBRENT: En utbrent buss som tilhørte styrker lojal til presidenten står utbrent i utkanten av Aleppo.
SCANPIX