KLAUS JUSTSEN

Det ble også klart at krigen hadde krevd sitt første kvinnelige offer, da en av de døde ble identifisert som den 23-årige Lori Ann Piestewa fra Arizona.

Under redningsoperasjonen fant spesialstyrkene til sammen 11 lik.

Syv av de drepte var medlemmer av Lynchs støttekompani. To andre medlemmer av denne gruppen er tidligere blitt funnet drept, mens fem andre er registrert som krigsfanger etter å ha vært vist på irakisk tv.

Etter at irakisk tv også hadde vist likene av fem soldater, beskyldte det amerikanske forsvarsdepartementet Irak for å ha henrettet noe av fangene. Lørdag var det uklart om de åtte var blitt drept da de endte i bakhold, eller senere.

Ved hovedkvarteret i Qatar fastslo generalmajor Victor Renuart at det ennå ikke er klart om Jessica Lynch ble skadet i kamp, eller skadet etter at hun ble tatt til fange.

På militærsykehuset i Tyskland har den 19-årige soldaten allerede gjennomgått to ryggoperasjoner og flere venter i de kommende dagene. Lørdag opplyste legene også at nye undersøkelser hadde avslørt skuddsår i det ene benet og den ene armen til Jessica.

Jyllands-Posten/Bergens Tidende