• Jeg ble sjokkert, sier slambilsjåfør Alf Blomdal. I dag fant han en forkommen schæfer nede i slamkummen der han skulle tømme bilen sin.

Da Blomdal skulle tømme slamsugerbilen sin på Fana steinknuseverk i formiddag, fikk han seg en kraftig overraskelse. Nede i den rundt ti ganger syv meter store kummen, sto det en svært forkommen schæfertispe.

Se BTV-reportasje her

– Hunden sto og sjanglet, og jeg var alvorlig bekymret for tilstanden dens, forteller Blomdal. Han kontaktet politiet, som rekvirerte veterinær.

Veterinæren besluttet at hunden var sterk nok til å kunne løftes opp på land.

Stående i skuffen på en gravemaskin ble Blomdal senket ned ned til schæfertispen. Han satte munnkurv på hunden og dro den opp i skuffen, som satte de to inn på fast grunn.

Psykisk sterk hund

– Det var forferdelig å se hunden slik, sier veterinær Signe Svindland til bt.no.

– Det er opprørende å tenke på at han har stått der så lenge.

– Jeg kan ikke uttale meg om tilstanden til hunden, men jeg er imponert over at den har klart dette så bra, sier hun, og legger til at hun aldri tidligere har opplevd en så dramatisk situasjon.

Svindland roser Blomdal for måten han håndterte hunden på under redningsaksjonen, og er glad for at det ikke ble nødvendig å dope den.

Fristet av sjokolade

Som et lokk på slamkummen lå mellom annet sjokolademassen som rant ut fra Minde sjokoladefabrikk for en tid siden. Det kan ha vært den som har lokket hunden ned i kloakksausen, mener Blomdal.

Trolig har hunden vært i slamkummen siden den ble meldt savnet til lørdag.

Leif Gullstein