31. august stoppet motoren mens svensken var på fisketur i Stockholms skjærgård. I går ble han reddet av den latviske kystvakten etter å ha drevet rundt i Østersjøen i tre uker.

Hundemat og Donald

Edström livnærte seg på en diett av bønner, poteter, hundefôr og regnvann under den ufrivillige seilasen. Da han ble funnet hadde han vært ni dager uten mat.

— For å få tiden til å gå snekret jeg på båten og leste Donald Duck. Jeg var ikke urolig. Jeg tenkte at dette jævla vannet må jo ta slutt en gang, forteller Edström til Aftonbladet.

— Jeg kan jo ikke navigere. Jeg pleier å spørre andre båter om veien, sa Edström fra sykesengen i den latviske havnebyen Ventspils. Ifølge legene er han ved god helse.

- Bedre enn Kon-Tiki

Han hadde ankret opp for natten i skjærgården utenfor Stockholm, da ankeret løsnet og båten drev til havs. Da han våknet så han kun hav til alle kanter. Motoren fikk han ikke start på.

— Det var nok i slutten av august at jeg dro til sjøs, så det er en stund siden. Men denne båten er bedre enn Kon-Tiki, sier den uheldige fiskeren til Aftonbladet.

Edström har tenkt seg ut på fisketur igjen i november, og sier han aldri var redd i løpet av ukene på sjøen.

— Nei, det er så vakkert på havet, med soloppganger og solnedganger, mener han.