Fransk-colombianske Ingrid Betancourt og 14 andre gisler er reddet fra den colombianske FARC-geriljaens fangenskap, ifølge colombianske myndigheter.

Blant de 14 gislene som er satt fri i tillegg til Betancourt, er også tre amerikanske militære entreprenører, opplyste Colombias forsvarsminister Juan Manuel Santos på en pressekonferanse onsdag kveld.

Han sier alle de tidligere gislene er ved rimelig god helse.

Alle har vært holdt fanget i jungelen i hemmelige FARC-leirer i flere år.

Bortført i seks år

Den fransk-colombianske politikeren og tidligere presidentkandidaten Ingrid Betancourt ble bortført i 2002. Hun er den mest kjente av FARCs gisler.

Betancourt ble sist sett i live i en video publisert av geriljaen i slutten av 2007, hvor hun så mager og nedtrykt ut.

Betancourts sønn sier nyheten om morens frigivelse er «den nydeligste nyheten i mitt liv».

De tre amerikanerne, som jobber for det amerikanske forsvarsdepartementet, ble fanget i 2003 etter at flyet deres styrtet i jungelen under en antinarkotikaoperasjon i Colombia.

Forhandlinger ikke ført fram

Forhandlingene med FARC om frigivelse av gruppens mange gisler har ikke ført fram. FARC har ønsket å gjøre en byttehandel der 39 gisler frigis mot at 500 opprørere som sitter i colombianske fengsler, skal løslates.

Opprørsbevegelsen er imidlertid blitt svekket etter at dens øverste leder døde i mars, og gruppen har også opplevd omfattende avhopp.

Ingrid Betancourt ble onsdag reddet fra den colombianske FARC-geriljaen. Dette bildet av Betancourt ble offentliggjort av colombianske myndigheter i slutten av 2007.
SCANPIX