— 114 overlevende er til nå hentet ut fra den halvferdige Wangjialing-gruven. De er fraktet til sykehus, meldte det statlige fjernsynet i Kina mandag.

Til sammen ble 153 arbeidere ble sittende fast i Wangjialing-gruven da den ble oversvømmet i forbindelse med utvidelsesarbeide for en uke siden.

3000 redningsarbeidere har siden kjempet en fortvilet kamp mot klokken for å få tømt gruven for vann og hente ut arbeiderne som satt fast. Før helgen trodde de fleste at håpet var ute, men fredag hørte redningsmannskapene lyden av noen som dunket på et rør.

Lørdag tok et team på 13 redningsarbeidere, inkludert seks dykkere, seg inn i gruven. De betegnet forholdene som «svært vanskelige», men gjorde et nytt forsøk søndag. Da lyktes de med å hente ut de ni første av arbeidere. Siden har tallet på overlevende steget.

Wangjialing-gruva ligger i provinsen Shanxi nordøst i landet og drives av det statlige selskapet Huajin Coking Coal.

Selskapet har fått kraftig kritikk fordi det valgte å overhøre gjentatte advarsler om at det hadde samlet seg vann i gruven i dagene før ulykken.

I stedet kommanderte selskapet arbeiderne til å sette opp farten slik at gruven kunne starte å produsere kull i oktober.