Flere hundre elever fra en skole i Nord-Waziristan var på vei sørover på sommerferie da de mandag ble angrepet av Taliban-opprørere. Ifølge militære kilder besto følget fra den militærdrevne skolen av i alt 28 kjøretøy med om lag 400 elever og lærere.

I noen få timer skal de ha vært Talibans fanger, før militæret kom dem til unnsetning og jaget opprørerne på flukt.

– Vi prøvde å få dem fri ved forhandlinger, men da det ikke lyktes, var vi tvunget til å iverksette en militær operasjon, sier en talsmann for hæren i Peshawar.

– Ingen drept

Det er ikke kommet meldinger om at noen ble drept eller skadd under operasjonen, men det ble løsnet skudd.

Elevene er i alderen 15–25 år, og flere lærere var også med i følget. En rekke kjøretøy skal ha greid å kjøre videre under overfallet, og opplysningene om hvor mange som ble tatt til fange, varierer sterkt.

Opplysninger fra en politisjef tyder på at om lag 200 elever og lærere ble kidnappet og at 200 kom seg unna, mens en general oppgir at 80 personer ble kidnappet og at alle ble reddet.

Hevnaksjon

Bortføringen blir oppfattet som en hevnaksjon fra Taliban, som i flere uker har kjempet harde kamper mot regjeringsstyrker i Swat-dalen litt lenger nordøst. Nå øker frykten for ytterligere hevnaksjoner.

Ifølge en pakistansk general hadde Taliban planer om å ta gislene til Sør-Waziristan, der en militæroffensiv skal være på trappene

Selv om militæret foreløpig ikke har annonsert en opptrapping mot Taliban i Sør-Waziristan, mener analytikere en offensiv i dette området er uunngåelig etter at Taliban er jaget fra Swat-dalen.

FRI IGJEN: Elever fra en militærdrevet skole i Nord-Pakistan sitter omsider trygt i en politibil etter at de slapp unna et kidnappingsforsøk fra Taliban i den afghanske grensebyen Bannu. Ifølge skolens rektor ble opptil 200 elever kidnappet i da de var på vei sørover på ferie.
STR/PAKISTAN