— Broren min jobber ikke langt fra World Trade Center. Moren min ringte og sa at han var midt i kaoset, og ikke kom seg bort fra Manhattan. Men mest trolig er han i sikkerhet, sier Jamie Taylor Bringedal.

Hun er fra Salt Lake City i Utah, og har bodd i Bergen siden 1995. I hele går ettermiddag og kveld fulgte hun med på sendingene fra amerikansk TV. Flere telefonsamtaler med familien i USA ble det også. En fetter jobber i Pentagon, for CIA, og familien er også bekymret for ham.

— Jeg håper han ikke var der da det smalt, men det har vi ikke fått vite ennå, sier hun. Hun beskriver det som har skjedd i hjemlandet som "helt surrealistisk".

— Jeg trodde det var en stygg spøk da mannen min ringte fra jobb og fortalte at fly hadde styrtet i World Trade Center. Dette er helt forferdelig. Ingenting kommer til å bli det samme etter dette, sier hun.

Hun er redd for hva som kommer til å skje når det blir klart hvem som er de skyldige i terroren.

— Jeg frykter en forferdelig gjengjeldelsesaksjon. USA har makt og våpen til det, og enormt mange vil kreve hevn. Konsekvensene skremmer meg, sier Jamie Taylor Bringedal.

VANTRO: Jamie Taylor Bringedal har bodd i Bergen de siste seks årene. I går var hun bekymret for en bror og en fetter på Manhattan og i Pentagon. FOTO: BJØRN ERIK LARSEN