Mahmud Abaza, som leder det liberale partiet al-Waft og partiavisas sjefredaktør Anwar al-Hawari og reporteren Yunis Darwish ble søndag dømt til én måneds fengsel, ifølge en ikke navngitt kilde fra det egyptiske rettsvesenet.

De var tiltalt for å ha publisert feilaktige opplysninger i en artikkel der to medlemmer av regjeringspartiet ble anklaget for bedrageri i forbindelse med salg av en eiendom i Assyut.

– Det er virkelig trist. Vi begynner å framstå som latterlige i verdens øyne. Journalister blir fengslet for de tåpeligste grunner nå, sier sjefredaktør Hawari etter dommen søndag.

Redaktøren og to andre av avisas journalister har fra før anket en annen dom på to års fengsel, etter å ha skrevet at justisminister Mamduh Mari skal ha sagt at 90 prosent av dommerne i Egypt ikke var skikket til jobben. Ministeren mente han hadde blitt feilsitert.

Menneskerettighetsgrupper har rettet sterk kritikk mot Egypt for det de mener er fengsling av journalister som ikke har gjort annet en å utøve sin ytringsfrihet.

Journalister i Egypt kan bli fengslet for å skrive artikler som ansees som en fornærmelse mot presidenten eller statlige institusjoner som nasjonalforsamlingen eller regjeringen.