Det varte bare noen få minutter. Danmarks tidligere statsminister og NATO-sjef gjennom fem år, Anders Fogh Rasmussen, presenterte sin arvtager.

— Jeg har kjent Jens i mange år, begynte Rasmussen, og sa at Stoltenberg er «den rette mann» til å lede NATO videre.

- Virkelig en ære

Stoltenberg fulgte opp med takk og berømmet Rasmussen for den jobben han har gjort.

— Det er virkelig en ære å bli valgt til generalsekretær i denne unike alliansen, sa Stoltenberg.

Han pekte på at alliansen representerer en milliard mennesker, og at den også er et forsvar av felles verdier.

— Jeg ser frem til å ta over posten 1. oktober og ser fram til å jobbe med alle 28 land og styrke alliansen videre, sa Stoltenberg.

Forsvant ut bakdøren

Det hele varte bare et par minutter, før Rasmussen igjen vendte tilbake til det som har blitt resultatet av NATO-toppmøtet og Stoltenberg forsvant ut bakdøren. Dansken er fortsatt sjef i nesten en måned til.

Påtroppende generalsekretær Jens Stoltenberg ble formelt presentert for NATOs stats- og regjeringssjefer tidligere på dagen. Han kom til Wales i går, men har ikke hatt noen formell rolle under toppmøtet. Stoltenberg har vært svært opptatt av å ikke si for mye eller tråkke i Rasmussens bed før han formelt overtar jobben som NATO-sjef.

Det er imidlertid ingen tvil om at han nå har tett kontakt med de viktigste lederne for å være forberedt for å ta over når dansken Anders Fogh Rasmussen går av 1. oktober.

Tidligere i dag sa Stoltenberg at han ser frem til å starte på jobben og at han føler seg klar.

- Jeg er klar!

Verden så annerledes ut da han takket ja til å ta jobben for et halvt år siden. Nå har NATO kriser og krig på alle kanter. Stoltenberg sier at dette viser at alliansen er relevant.

— Er du utålmodig etter å komme i gang?

— Jeg er klar for å komme i gang, sa Stoltenberg i morges, da han møtte norsk presse.

— Er du nervøs?

— Nei, jeg vil ikke si det. Men jeg har stor respekt for oppdraget. Vi lever i en usikker tid. Nettopp derfor er det viktig at vi skaper trygghet i en usikker tid.