Videoklippet er trolig tatt opp i juli i fjor under en militærøvelse i Rendsburg i nord i Tyskland. Befalet sier til soldaten:

– Du er i Bronx. En svart varebil stopper foran deg. Tre afroamerikanere går ut og fornærmer din mor på det groveste. Handle!

Da begynner soldaten å skyte med automatvåpenet sitt og roper skjellsord på engelsk. Befalet oppfordrer soldaten til å rope enda høyere.

Videoklippet ble sendt på TV-stasjonen n-tv, og har skapt kraftige reaksjoner.

– Vi kan ikke lenger snakke om et isolert tilfelle. Slike episoder er ikke daglig kost i hæren, men dessverre har et antall lignende hendelser inntruffet de siste årene, sier løytnant Jürgen Rose til AP.

Det tyske forsvarsdepartementet sier opptaket er fra i fjor sommer, og at departementet har visst om det siden januar i år.

– Vi er i ferd med å etterforske saken, sier Florian Naggies, talsmann for hæren og forsvarsdepartementet. Han ville ikke identifisere verken befalet eller soldaten.

Bronx er en beryktet bydel i New York. Lederen for Bronx bykommune, Adolfo Carrion jr. krever en unnskyldning fra den tyske hæren, og sier at klippet er et «tydelig tegn på at fordommer, antakelser og rasisme er vidt utbredt verden over».