Eksperter ved det kinesiske akademiet for bæreraketter etterlyser et senter med høyere sikkerhet og med kapasitet for større raketter, melder det offisielle kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Utspillet kommer få uker etter at Shenzhou II foretok den andre ubemannede testferden i bestrebelsene etter en bemannet ferd.

Vestlige eksperter undrer seg over mangelen på informasjon fra Kinas side etter landingen av kapselen Shenzhou II. De tror at stillheten kan komme av at kineserne fikk problemer under landingen. Det offisielle kinesiske nyhetsbyrået Xinhua publiserte jevnlig rapporter før og under ferden, men etter landingen har det vært stille.

Xinhua hevdet i forbindelse med landingen at Shenzhou II gjennomførte alle planlagte romfartsvitenskaplige og teknologiske eksperimenter. Kinesiske myndigheter sa at kapselen hadde med seg et antall dyr og levende celler som skulle teste livsbetingelsene om bord.

Ferden til Shenzhou II, som betyr "Guddommelig Skip", var en del av Kinas forberedelser til en bemannet ferd innen noen få år.(Origo)