— Jeg var veldig redd, sier journalist Irina Lee som var tilbake i Jerusalem i klokken 14.30 norsk tid i ettermiddag.

BT-teamet på besøk hos en lokal familie i sentrum av Haifa da flyalarmen gikk. De søkte straks dekning i et såkalt safe room en etasje ned i bygningen.

— Det var veldig intenst, særlig de første fem minuttene. Alle var usikre på hva som kom til å skje videre. Noen mente det ville komme et faren-er-over-signal. Mens andre sa det ikke ville skje, sier Irina Lee.

Verken hun eller de andre i rommet hørte bombenedslag i nærheten.

— Langt borte var det svake drønn, men det trodde vi var trafikk. Det var også litt vanskelig å høre fordi tven stod på, sier BT-journalisten.

I alt var det 10 voksne, tre barn og en hund i bomberommet. Etter cirka en halv time gikk de ut, men både BT-teamet og beboerne holdt seg i nærheten den neste timen.

Irina Lee og Paul Sigve Amundsen er nå på vei tilbake til Jerusalem etter oppholdet i Haifa. Journalisten understreker at turen til området var nøye planlagt og diskutert på høyt plan i avisen.

— Vi valgte ruten med omhu og siktet oss inn mot det arabiske nabolaget fordi dette trolig vil bli spart i angrepene. Vi var også nøye med å holde oss unna oljeraffineriet, sier Irina Lee.

Les mer om den dramatiske historien i Bergens Tidende i morgen.