Foreløpig er det ikke meldt om skadde etter rakettangrepet mot en flystripe som de amerikanske styrkene bruker i den østafghanske byen Khost, eller etter skyting mot Bagram flyplass der hovedkvarteret for de amerikanske styrkene er.

Angrepene understreker den ustabile situasjonen som er i Afghanistan, ti måneder etter at det brutale Taliban-styret ble drevet fra makten av en internasjonal antiterroroperasjon under amerikansk ledelse, og ved hjelp av lokale styrker.

Løytnant Tina Kroske ved Bagram flyplass utenfor hovedstaden Kabul sier at en afghaner åpnet ild med lett våpen på basen rundt klokka 4 onsdag morgen norsk tid. Mannen er pågrepet.

Kort tid etter meldte det afghanske nyhetsbyrået AIP at minst fire raketter var blitt skutt mot en landingsstripe som de amerikanske styrkene bruker i Khost.

Tidligere denne uken brøt det ut en kortvarig skuddveksling mellom amerikanske soldater og afghanske geværmenn i Khost, der hærføreren Padshah Khan Zadran forsøker å ta kontroll over byen fra guvernøren som er innsatt av president Hamid Karzai.

(NTB)