Razziaene skal være knyttet til etterforskningen av forretningene til Thomas «Slab» Murphy, som antas å være lederen for IRA, skriver BBC på sine nettsider. Etterforskerne skal ha identifisert rundt 250 private eiendommer og forretningseiendommer til en verdi av rundt 356 millioner kroner.

Etterforskningen ledes av britiske Assets Recovery Agency (ARA), et direktorat som etterforsker økonomisk kriminalitet. ARA sier i en kunngjøring at de har beslaglagt store mengder dokumenter.

ARA har samarbeidet nært med kolleger i Irland og den irske justisministeren Michael McDowell sier målet med etterforskningen er å fravriste paramilitære ulovlige rikdommer.

Aksjonen skjer ti dager etter at IRA erklærte at alle deres våpen har blitt destruert. Dette viser av myndighetene på begge sider av den irske grensen ikke vil se gjennom fingrene med «republikansk kriminalitet» av noe slag, ifølge Mc Dowell.

Samme dag som razziaene ble gjennomført, møtte den britiske statsministeren Tony Blair både Sinn Feins leder Gerry Adams og lederen for protestantiske Democratic Unionist Party, Ian Paisley.

Adams hevdet at razziaene ikke vil ha noe å si for den politiske prosessen i Nord-Irland.