Putin vil nå sette opp en egen styrke bestående av politietterforskere, skatteinspektører, sentrale bankfolk og sikkerhetsfolk for å slå ned på hvitsnippkriminalitet.

Drapet på banksjef Andrej Kozlov viser at hvitvasking og korrupsjon fortsatt florerer innen finansverdenen i Russland, mener Putin.

– Bruken av bankinstitusjoner til kriminelle formål forsetter dessverre, sa Putin til en gruppe bankfolk og etterforskere som var kalt inn til et hastemøte fredag i hans ferievilla ved Svartehavet.

Andrej Kozlov ble onsdag skutt på åpen gate i Moskva. Trolig var hans innsats for å stanse korrupsjon og hvitvasking motivet bak drapet. Kozlov er den mest profilerte personen som er blitt drept siden Putin kom til makten for seks år siden.

– Etter mitt syn er dette et bevis på at kampen mot denne typen kriminalitet har hardnet til, sa Putin.

Russisk politi har innledet en storstilt menneskejakt for å få fatt i drapsmennene, men sier de ikke har noen mistenkte i det de omtaler som et bestillingsdrap.

Den russiske bankforeningen har opprettet et fond og utlover dusør til dem som kommer med opplysninger som bidrar til at drapsmennene blir funnet. De vil imidlertid ikke love noen konkret sum.

Kozlov ble skutt utenfor et fotballstadion i Moskva onsdag kveld, og døde noen timer senere på sykehus.