Putins anmodning kom som følge av at partiet torsdag ga beskjed om at det ønsker Putin som presidentkandidat, ikke nåværende president Dmitrij Medvedev.

— Når det gjelder presidentvalgkampen, vil jeg be dere om ikke å snakke om denne saken, om ikke å bli for opphisset - det er ikke før neste år, sa Putin fredag. Han vil i stedet at partiet konsentrerer seg om valget på ny nasjonalforsamling, dumaen, som finner sted i desember.

Partiet har nå rent flertall i forsamlingen.

De siste dagene har både Putin og Medvedev uttalt at de verken kan utelukke eller bekrefte at de stiller som kandidater i valget om et knapt år.

Putin har også sagt at alt oppstyret rundt valget gjør arbeidsforholdene vanskelig for regjeringen og Kreml.

Forente Russlands popularitet er i stor grad knyttet til Putin. Meningsmålinger har vist at oppslutningen om partiet er fallende, og flere opposisjonspolitikere gjorde det svært godt i regionsvalget i mars. Det kan blant annet skyldes landets økonomiske problemer og misnøye med regjeringspartiet.

Hvis Forente Russland gjør det dårlig i valget i desember, vil det neppe påvirke Putins muligheter for å vinne presidentvalget. Men det kan undergrave hans mandat og gjøre motstanderne hans dristigere, ifølge Reuters.