Amerikanske tiltak har endret den strategiske balansen, mener Putin, som også sier at USA har innledet et nytt våpenkappløp.

– Våre amerikanske partnere har forlatt ABM-avtalen. Vi har advart dem om at vi vil komme med et svar for å opprettholde den strategiske balansen i verden, sa Putin på en pressekonferanse i Moskva.

– Vi gjennomførte en test av en ny ballistisk rakett med flere stridshoder, og av en ny krysserrakett, og vi vil fortsette å forbedre våre ressurser. Det er ikke vi som tok initiativ til en ny omdreining i våpenkappløpet, fortsatte Putin.

Raketten som ble prøvet tirsdag kalles RS-24 og kan utstyres med inntil ti stridshoder som kan styres mot uavhengige mål, opplyser Russlands forsvarsdepartement.

– Denne raketten kan slå igjennom ethvert rakettskjold, sier første visestatsminister Sergej Ivanov som inntil for kort tid siden var landets forsvarsminister.

En talsmann for Russlands forsvarsdepartement opplyser at raketten ble skutt opp fra en mobil utskytningsrampe fra Plesetsk-basen, 800 kilometer nord for Moskva, og traff det utpekte målet på Kamtsjatka-halvøya ved Stillehavet som planlagt. RS-24 skal ifølge russiske myndigheter erstatte de nåværende rakettypene RS-18 og RS-20.