Det var en 2211-tipser som sendte bt.no-redaksjonen historien om fire år gamle Thomas, som har bodd på gaten det siste året.

— Denne bergenseren fortjener ikke å ligge på gaten slik den gjør. Carlota har tatt på seg ansvaret med å mate ham og skaffe denne usedvanlig snille katten et hjem, skriver han i tipset.

Kastet ut av eieren

Matmoren til katten er Carlota Vallebona. Hun forteller at hun har matet katten i to-tre år nå, men vil gjerne at han skal få et fast hjem i sentrum.

— Thomas har bodd på Nygårdshøyden hele livet. Jeg pleide å mate ham når jeg gikk forbi, for han så så sulten ut. Men jeg visste han hadde en eier, så til slutt tok jeg kontakt med dyrebeskyttelsen, sier hun.

Hun hevder eieren ikke var interessert i å beholde katten, og Carlota endte opp med å fortsette å mate ham, og ta ham med til dyrelegen da han fikk en infeksjon på nesen.

— Nå har eieren fått seg en hund, og Thomas vil ikke tilbake dit. Eieren vil ikke ha ham heller, så det siste året har han bodd på gaten, sier hun.

- Har alltid tatt vare på ham

Kattens tidligere eier kjenner seg ikke helt igjen i Carlotas beskrivelser.

— Han var en typisk utekatt, og har vært ute hele livet. I kjelleren hadde vi et vindu han kunne komme inn gjennom, hvor han fikk mat og vann. Han sov i vaskekjelleren, forteller mannen, som ikke ønsker å stå frem med navn.

— Men vi har alltid tatt vare på ham, og har tatt ham til Smådyrsklinikken mange ganger. Kanskje hun har smørt litt tykt på i historien for å få omplassert ham? sier mannen til bt.no.

Søker hjem

Nå leter Carlota etter et godt hjem for Thomas, som ikke stiller så høye krav. Men det må være i sentrum, og han må få lov til å komme og gå som han vil.

— Det er en veldig snill katt, selv om han har levd på gaten. Og han trives veldig godt i sentrum, sier hun.

Les historiens lykkelige slutt her!

Tom Egil Dørum Jakobsen