To av de mest omtalte drapssakene den siste tiden, på en kvinne ved navn Naomi Bryant i småbyen Winchester og på bankmannen John Monckton i London, ble begått av prøveløslatte. Dette er bare to av mange eksempler, skrev den liberale avisen onsdag.

Tallene offentliggjøres bare to uker etter at innenriksminister John Reid, som har ansvar for politi og fengselsvesen, kritiserte oppfølgingen av prøveløslatte i Storbritannia. Til uken skal Underhuset votere over forslag om omfattende reformer på dette området.

Forslaget går blant annet ut på at oppfølgingen ikke lenger skal være et rent offentlig ansvar, men åpnes for private selskaper eller frivillige organisasjoner. Men opposisjonen i Storbritannia krever politisk oppvask så vel som reformer.

Sentrumspartiet Liberaldemokratenes justispolitiske talsmann Nick Clegg betegner det han kaller regjeringens mangel på tiltak mot de stigende drapstallene som en skandale. De konservatives David Davies sier regjeringen svikter sin plikt til å beskytte folk flest.