Saken mot seks av de tiltalte, som var under 17 år gamle, ble henlagt, og de tre andre, som var 17,18 og 26 år gamle, fikk betingede dommer.

Rettsdokumentene viser at aktor Steve Carter begrenset seg til å kalle de tiltalte «uskikkelige». Han sa det dreide seg om ungdommelige eksperimentering og at jenta sannsynligvis hadde hatt frivillig sex med guttene.

Saken har ført til en storm av protester i Australia. Frivillige organisasjoner og politikere, inkludert nyvalgt statsminister Kevin Rudd, fordømmer dommen og mener australsk lov ikke gir barn beskyttelse.

Myndighetene i delstaten Queensland sa onsdag at de anker dommen. De beordrer også ny gjennomgang av 75 voldtektssaker de siste to årene på York-halvøya der gjengvoldtekten fant sted.

Offeret for voldtekten var også blitt mishandlet som sjuåring. Hun ble da tatt hånd om av en fosterfamilie i Cairns, men ble i april i fjor sendt tilbake til aboriginerstammen sin, der gjengvoldtekten fant sted.

Carter sa under rettssaken at mennene ikke hadde presset seg på jenta, og at slik oppførsel er vanlig blant aboriginene.

Regjeringen sa onsdag at den vurderer å sette i verk en omstridt plan om å ta over kontrollen over aboriginersamfunn etter voldtektssaken.

Mange av Australias opprinnelige innbyggere bor i samfunn som er preget av dyp fattigdom, vold og alkoholisme.