I flere titall biler satte demonstrantene av gårde fra Lahore i retning av Kasur på grensa til India.

— Vi er på vei til Islamabad via Kasur i en prosesjon på 100 kjøretøyer. Vi er på vei, sa Shah Mahmoud Qureshi, som er leder for lokalavdelingen av Bhuttos Pakistans folkeparti (PPP).

Bhutto oppfordret folk til å delta i prosesjonen i protest mot unntakstilstanden som president Pervez Musharraf innførte for vel en uke siden. Men selv ble hun satt i husarrest av myndighetene som ikke vil at hun skal lede demonstrasjonen.

Bhutto har lenge krevd at Musharraf går av som forsvarssjef dersom han skal fortsette som president, men det er første gang hun krever at han også går av som president.

— Det er på tide at han går av. Han må slutte som president, sa hun i et telefonintervju tirsdag etter at hun ble satt i husarrest for å hindre at hun deltar i en protestmarsj mot unntakstilstanden fra Lahore til Islamabad.

Pakistansk politi insisterer på at de har omringet Bhuttos hus for å beskytte henne, men har samtidig gitt henne husarrest i sju dager.

I dag ble også tilhengere av den pakistanske opposisjonspolitikeren Benazir Bhutto ble pågrepet og kjørt fra huset hennes i Lahore i morgentimene tirsdag.

Et titall demonstranter ble lempet opp på en lastebil og kjørt bort fra huset der Bhutto sitter i husarrest, etter et kort sammenstøt med politifolk.

— Vi er ikke kriminelle, vi har ikke brutt noen lover. Vi er her for å delta på en fredelig mottakelse hos lederen vår, sa parlamentsrepresentanten Yasmin Rehman som var blant dem som ble pågrepet tirsdag morgen.

I HUSARREST: Bhutto mener Musharraf bør av som president.
MOHSIN RAZA