I den libanesiske byen Tripoli tok over 20.000 libanesere og palestinere del i en protestmarsj mot den israelske hærens nye okkupasjon av Ramallah, der palestinernes president Yasser Arafat er isolert i sitt hovedkvarter.

Demonstrantene ropte slagord mot Israels "barbariske politikk", og krevde at grensene skulle åpnes så de kan hjelpe palestinerne.

Den gresk-ortodokse biskopen i Tripoli, Georges Riachi, avlyste påskefeiringen i byen i protest mot at "landet til de kristne og muslimene er blitt krenket".

I Egypt var det demonstrasjoner på en lang rekke universiteter, mens skoleelever arrangerte mange små demonstrasjoner på Kairos gater til tross for et forbud mot slike ansamlinger.

Over 12.000 studenter og lærere tok del i en den største demonstrasjonen på Al Azhar-universitetet i Kairo, mens 6.000 var med på et arrangement på Nile Delta-universitetet i Kafr al-Sheikh.

Egyptisk statlige TV har fordømt den jødiske staten for å ha gått inn for en "endelig løsning" for palestinerne i stil med nazismen.

(NTB)