Uttalelsen har ikke falt i god jord, og lørdag grep italiensk presse begjærlig sjansen til å slå tabben stort opp.

– Jeg liker Roma, men jeg vil ikke bo her, sa Prodi i et radiointervju med en plateprater. Han mener at byen er besatt av politikk og innrømmer at han trenger å rømme til sin hjemby Bologna lenger nord for å slippe unna.

Prodi hevder at uttalelsen er forvrengt og mener at folk i Roma ikke har noen grunn til å føle seg fornærmet, men det vil neppe hindre at flausen blir hengende ved ham fram til valget i april.

Det er nemlig ikke første gang han snakker nedsettende om den italienske hovedstaden. For en måned siden skal han ha sagt at han ikke vil bo i Roma med mindre han var død.

Det finnes ingen offisiell statsministerbolig i Roma, men tradisjonelt har Italias statsministrer bosatt seg hovedstaden, samtidig som de pendler til residenser andre steder i landet.

Til tross for uttalelsen er det ventet at Prodi kommer til å gjøre det samme.

Tilhengere av nåværende statsminister Silvio Berlusconi klistret lørdag opp plakater rundt om i byen hvor de gir Prodi klar beskjed om å holde seg hjemme hvis han ikke liker Roma.

Selv Romas ordfører Walter Veltroni, som i likhet med Prodi tilhører venstresiden, beklager uttalelsen og etterlyser en bedre forklaring fra sin nære allierte.