Ytterligere en av reaktorene ved Fukushima Daiichi-kraftverket i Japan har problemer med kjølesystemet, opplyser japanske atommyndigheter.

Nødkjølesystemet ved reaktor nummer 3 ved Fukushima Daiichi-anlegget fungerer ikke, og det arbeides nå med å finne en måte å kjøle ned reaktoren med vann, ifølge det japanske atomsikkerhetsbyrået.

Dette er den andre reaktoren ved kraftverket som sliter med kjølingen. Bygningen som huser anleggets reaktor nummer 1 eksploderte lørdag morgen norsk tid, men inneslutningen om denne reaktoren er ifølge kraftselskapet TEPCO intakt.

Norske myndigheter hadde ved 23-tiden ikke fått noen meldinger om problemene ved reaktor 3.

— Ikke nye varsler

— Vi har ikke fått noen varsler om at situasjonen er dramatisk endret fra offisielle japanske kanaler, sier seksjonsleder Astrid Liland ved Statens strålevern.

Hun legger til at alle de seks reaktorene ved Fukushima Daiichi-anlegget har hatt problemer med nedkjølingen som følge av strømmangel, men at disse problemene er blitt løst ved å slippe ut gass.

Reaktor 3 er den andre reaktoren ved kraftverket som nå har problemer med kjølingen.

Bygningen der anleggets reaktor nummer 1 befinner seg, eksploderte lørdag morgen norsk tid, men huset som omslutter denne reaktoren er ifølge kraftselskapet TEPCO intakt. I løpet av lørdagen har man arbeidet intenst for å kjøle ned reaktor 1.

Lørdag kveld meldte IAEA at strålingsnivået var noe lavere enn det hadde vært tidligere på dagen.

Strålingsutsatt

170.000 personer som er bosatt i en radius på to mil fra kraftverket, er evakuert. Rundt Fukushima Daini-kraftverket, som også ble skadd i jordskjelvet, er 30.000 evakuert. IAEA opplyser at evakueringen ikke er fullført.

Japanske atomsikkerhetsmyndigheter opplyser at så mange som 160 personer i området kan ha blitt utsatt for stråling.

Fukushima ligger rundt 240 kilometer nord for Tokyo.

Tre av de seks reaktorene var ifølge Liland nedstengt på grunn av vedlikehold da jordskjelvet inntraff, men det er uklart hvilke av dem det gjaldt.