I reklameinnslaget ble velgerne servert nære historier, biografisk informasjon, uttalelser fra Obamas politiske støttespillere og opptak fra valgmøter. I enkelte sekvenser snakket Demokratenes presidentkandidat selv til velgerne fra et kontor som var som snytt ut av Det hvite hus.

Verken Republikanernes presidentkandidat John McCain eller sittende president George W. Bush ble nevnt i reklameinnslaget. Obama snakket heller om seg selv, om sin mor og om sine besteforeldre – og om sin politiske linje.

Foruten dette fikk velgerne, til lyden av piano og strykere, se gripende møter mellom Barack Obama og vanlige amerikanere, deriblant en 72 år gamle mann som ble tvunget til å begynne å jobbe igjen og ta opp lån på huset for å få råd til legemidler mot konas revmatisme.

Direkte Det var økonomisk politikk som var reklamefilmens dominerende tema, og Obama presenterte kortfattet sin redningsplan for middelklassen, en plan som blant annet innebærer lavere skatt for folk flest.

Mot slutten av innslaget ble det også vist direktesendte bilder fra et valgmøte på en idrettsstadion i delstaten Florida hvor Barack Obama forsikret om at tida nå er inne for forandring.

– Om seks dager velge håp framfor frykt, enighet framfor splid, vi kan samle oss som nasjon. Sammen kan vi forandre dette landet og verden, sa Obama til stor jubel fra den 20.000 mann sterke folkemengden.

– Brutte løfter John McCain hadde ikke mye til overs for reklamefilmen, et tiltak han selv ville ha måttet grave dypt i lommene for å få råd til. I motsetning til Obama har McCain bundet seg til offentlig finansiering av valgkampen.

– Når du ser på denne slørete reklamen, så bare husk at den er betalt med brutte løfter, sa McCain.

Eksperter mener innslaget, som ble vist samtidig på CBS, NBC, Fox og flere mindre kanaler, må ha kostet Obama mellom 20 og 30 millioner kroner.

McCain anklager Obama for å ha løyet da han tidligere i valgkampen lovte å binde seg til offentlig finansiering. I stedet har Obama gitt avkall på de offentlige midlene og håvet inn rekordstore summer i form av private pengegaver.

Hvem vil du ha som amerikansk president? Si din mening!

REUTERS
REUTERS