Det opplyser det britiske forsvarsdepartementet.

Den 23 år gamle prinsen har vært ved frontlinjen i den urolige Helmand-provinsen sør i Afghanistan i ti uker. Hovedtyngden av den britiske ISAF-styrken på 7.800 soldater holder til i dette området, ifølge departementet.

Holdt hemmelig

Oppholdet har vært holdt hemmelig til nå, etter at flere nyhetsorganisasjoner i Storbritannia inngikk en avtale med britiske myndigheter for å unngå at informasjon om prinsens tilholdssted nådde ut til Taliban.

Men historien ble lekket av et australsk kvinnemagasin og en tysk avis, og torsdag ble den plukket opp av det amerikanske nettstedet Drudge Report.

«Helten Harry»

Ifølge Drudge Report blir prinsen, som er nummer tre i den britiske arverekkefølgen, nå bare kalt «Harry the Hero».

Prinsens arbeidsoppgaver skal gå ut på å koordinere britenes flytrafikk i området. Han skal også kommandere ut bombefly i tilfeller hvor dette er nødvendig, i tillegg til å følge med på Talibans bevegelser.

Som en del av den nå brutte presseavtalen har flere journalister fått besøke prins Harry i Helmand, på betingelse av at ingenting blir publisert før prinsen er trygt tilbake i Storbritannia. Etter planen skal prinsen være til sammen fire måneder i Afghanistan.

Vurderer sikkerheten

Men det britiske forsvarsdepartementet vurderer nå om det er forsvarlig å holde prinsen i det krigsherjede landet etter medielekkasjen.

– Forsvarssjefen vil komme med en uttalelse om situasjonen om kort tid. Alt jeg kan si nå er at vi revurderer hans tilstedeværelse i Afghanistan, sier en talsmann for forsvarsdepartementet.

De siste ukene er flere britiske soldater drept i Afghanistan.

– Jeg appellerer nå til mediene om å avholde seg fra å rapportere om alle prinsens bevegelser og holde seg til avtalen, sier sjefen for den britiske hæren, general Richard Dannatt i en pressemelding.

I mai fjor vurderte det britiske forsvaret å sende prins Harry til Irak. Men den gang ble sikkerhetsrisikoen vurdert som for farlig, og planene ble skrinlagt.

KJEMPER VED FRONTEN: Britiske prins Harry på patrulje i den fraflyttede byen Garmisir i Helmand-provinsen sør i Afghanistan.
REUTERS/SCANPIX