Minst to ansatte i Scotland Yard skal ha solgt kontaktinformasjon til dronningen, prins Charles og deres venner til den nå nedlagte tabloidavisen News of the World.

Politimenn som hadde som jobb å beskytte kongefamilien, skal ha solgt en kontaktbok for 1.000 pund til avisen, opplyser kilder som avisen har vært i kontakt med.

Kjent av ledelsen

Kjøpet skal ha vært kjent av ledelsen i News International, som eier skandaleavisen. Det kommer fram i en rapport skrevet av et advokatfirma i 2007. Rapporten viser at en leder i New of the World utvekslet e-poster om det angivelige kjøpet av kontaktboka med en reporter i avisen.

Boken skal ha inneholdt kontaktinformasjon til hele den britiske kongefamilien, deres venner, medarbeidere og medlemmer av det kongelige hoff.

Kongehuset bekrefter at det nylig ble kontaktet av politiet, som opplyste om at de trolig var ofre i avlyttingssaken.

Politiet har tidligere kun identifisert fem personer i kongehuset som kan ha blitt avlyttet: Prins William, prins Harry og tre ansatte, som alle ble navngitt under rettssaken mot tidligere hoffreporter i NoTW, Clive Goodman, i 2007.

AVLYTTET: Også Storbritannias tidligere statsminister Gordon Brown skal ha blitt avlyttet , skriver britiske aviser mandag.
SCANPIX

Brown avlyttet

Samtidig mandag kom det rapporter om at Storbritannias tidligere statsminister Gordon Brown ble utsatt for telefonavlytting av The Sunday Times, også en av mediemogulen Rupert Murdochs aviser.

Det er avisen Independent som skriver at personer som jobber for mediegiganten News International, har avlyttet Browns telefon og kommet over informasjon fra hans personlige bakkonto.

Ifølge Guardian forsøkte journalistene også å få tak i informasjon om Browns og familiens helse. Hackingforsøkene fortsatte også da Brown ble statsminister.

Beskyldningene om avlytting har hittil kretset omkring News of the World, avisen som for siste gang gikk i trykken natt til søndag. Også News of the World eies av News International.