Men pengene havnet ikke i prinsens egne lommer, skriver Sunday Times.

Ifølge den britiske søndagsavisen spiste Charles i 1993 lunsj med Enron-sjefen Kenneth Lay i Houston i Texas. Senere ble Enrons Europa-sjef John B. Wing invitert til middag på prinsens gods Highgrove vest for London.

Allerede i 1991 ble Wing ifølge Sunday Times enig med Tom Shebbeare, lederen for prins Charles' veldedighetsfond The Prince's Trust, om at Enron skulle gi 100.000 pund (390.000 kroner) per år til fondet frem til 1995. I 1995-96 ble det undertegnet en ny avtale som ville gi fondet 300.000 pund per år de neste tre årene.

Avisen påpeker at prins Charles personlig ikke fikk en penny, og at alt dette skjedde i tidsrommet før Enron åpnet et gasskraftverk i Nord-England i 1993, mens selskapet var ivrig etter å profilere seg i Storbritannia.

Prinsen av Wales kunne ikke ane at selskapet nesten ti år senere skulle stå i sentrum for den største konkursaffære i USAs historie.

Enron gikk i januar til skifteretten og ba om beskyttelse mot sine kreditorer, fordi det gigantiske energiselskapet ikke kan betale regningene sine. Etterforskning har avdekket rot, mangelfull styring og regelrett snusk innad i selskapet. (NTB)

I TRØBBEL: Plutselig har prins Charles navn blitt dratt inn i Enron-sakndalen.
Arkivfoto: Reuters/Scanpix