TRULS SYNNESTVEDT

truls.synnestvedt@bergens-tidende.no

London

Et ekteskapsdrama mellom prest og biskop er mer enn noen engelsk avisredaktør ville fantasere om. Nå har de fått det.

Forbrøt seg Det er sokneprest Roger Flower (54) i Dartmouth i Sør-England, som har forbrutt seg mot minst ett av De ti bud, ved å legge seg etter konen til biskopen av Hull. Biskopen, Richard Frith (50), står nå frem i engelske aviser og bekrefter det menigheten hans har fryktet lenge. Hans kone har flyttet fra ham, og bor sammen med soknepresten. I Hull-menigheten har man lenge undret seg over at biskopen alltid kom alene til kirkelige arrangementer.

Ville ikke flytte -— Denne saken har slått bunnen ut av meg, sier biskopen til Hull Daily Mail. Først nå skjønner han hvorfor hans kone var motvillig til å reise fra Dartmouth, da familien i november i fjor flyttet nordover til Hull. Biskopen skrev nylig et brev til menigheten i Hull, der han forklarte situasjonen. Han har fire barn sammen med kvinnen som nå har forlatt ham. De har vært gift i 24 år. -- Det vil nok gå en stund før jeg kan gå for full maskin i arbeidet mitt, sier han.

Sjokkerte familien Sokneprest Roger Flower blir hudflettet av sine egne barn. -- Familien er sjokkert og min mor har det hjerteskjærende vondt, forteller prestens datter, Rebecca Flower. Hun sier at familien føler seg ydmyket. Presten og biskopens eks-kone, Jill, har på grunn av alt oppstyret valgt å dra fra sitt nye hjem i Wellington. -- Men vi vil flytte tilbake ganske snart. Dette er en privat og personlig sak, som vi ikke vil kommentere, sier paret.