Liket av den døde nonnen ble funnet 5. april 1980 i kapellet til Mercy Hospital i Toledo hvor hun hadde sitt virke. Den gang ble mordet omtalt som et «rituelt drap», men morderen ble aldri tatt.

Fredag ble sykehuspresten på Mercy Hospital, Gerald Robinson, pågrepet og siktet for drapet. Det er damme prest som for 24 år siden forrettet under den da 71 år gamle nonnens begravelse.

Til ABCNews sier politisjef i Toledo i den amerikanske delstaten Ohio, Mike Navarre at fader Robinson hele tiden har vært mistenkt for drapet.

Tidligere har politiet ikke har hatt sterke nok bevis til å knytte ham til drapshandlingen. «Ny teknologi» skal ha ledet til pågripelsen, ifølge Navarra, som ikke ville uttale seg om verken beviser eller motiv.

Nonnens veske og en rekke gullkrusifisker ble funnet i nærheten av den drepte Politiet har derfor aldri hatt mistanke om at drapet skjedde i forbindelse med ran.

Fader Gerald Robinson og søster Margaret Ann Pahl jobbet sammen på Mercy Hospital i To-ledo da nonnen ble funnet død i 1980, kvalt og knivstukket. Offerets søster, Catherine Flegal, er rystet.

— Mannen må ha vært veldig syk. Bare Gud vet hva han var besatt av.

Etter drapet i 1980, forble fader Robinson ved Mercy Hospital i et år, før han ble utnevnt til pastor for dre meningheter i Toledo. Han flyttet videre til en krike i en forstad til byen i 1989. I 1994 ble han prest for et pleiehjem.