En talsmann for Taliban sa at de hadde drept det andre gisselet fordi afghanske myndigheter ikke innfridde kravene deres, og han gjorde det klart at flere vil dø om ikke regjeringen løslater Taliban-fanger i afghanske fengsler.

Han sa at det mannlige gisselet ble skutt mandag kveld etter at to tidsfrister var passert. I forrige uke skjøt Taliban den 42 år gamle lederen for gruppa som besto av 23 kristne misjonærer og hjelpearbeidere, 16 av dem kvinner.

Afghansk politi fant liket av den andre drepte sørkoreaneren i en landsby ti kilometer vest for Ghazni by ved daggry tirsdag.

Ny frist

Taliban sier de vil drepe flere av de koreanske gislene dersom ikke kravene deres blir innfridd innen onsdag morgen.

Tidsfristen ble satt til klokken 12 (klokken 09.30 norsk tid).

– Dersom ikke administrasjonen i Kabul og den koreanske regjeringen gir et positivt svar på våre krav om løslatelse av Talibanfanger innen klokken 12 i morgen, vil vi begynne å drepe andre gisler, sier Taliban-talsmann Qari Mohammed Yousuf.

Videoopptak

Den arabiske TV-kanalen Al Jazeera viste mandag et videoopptak av noen av de sørkoreanske gislene. Opptaket ble vist bare noen timer etter at Taliban meldte at de hadde tatt livet av det andre gisselet mandag.

Det ett minutt lange opptaket uten lyd viser minst sju koreanske kvinner med skaut. Fire av dem sitter på bakken, og de andre to står ved siden av menn i afghanske klær. Kvinnene så ut som de var uskadd, men svake, etter snart to uker i fangenskap.

En talsmann for Al Jazeera sa at de hadde fått opptaket fra en kilde utenfor Afghanistan.

Vil ikke løslate fanger

Talibans talsmann Qari Yousuf Ahmadi sa at Taliban-lederne bestemte seg for å drepe det andre gisselet, Sung Sin, fordi regjeringen ikke viste tegn til å ville løslate Taliban-fangene.

– Regjeringene i Kabul og Korea lyver og jukser. De innfridde ikke kravet om å løslate fanger, sa Ahmadi.

Afghanistans regjering sier at dette er krav som ikke er gjenstand for diskusjon.

Ahmadi sa at liket er dumpet i Qarabagh-området der det første liket ble funnet onsdag, og politi er sendt ut for å lete etter liket.

Avviser å løslate fanger

De 23 sørkoreanerne ble bortfødt mens de reiste i en buss i Qarabagh i Ghazni-provinsen etter at de hadde deltatt i hjelpearbeid i Kandahar.

Regjeringens forhandlere innrømmet tidligere mandag at forhandlingene for å få gruppa løslatt, ikke har ført til resultater.

Taliban avviste blant annet en appell om å sette fri de 16 kvinnene i gruppa. Regjeringen framholdt at det er imot islam å ta kvinner som gisler.

President Hamid Karzai har kategorisk avvist å løslate fanger i bytte mot de koreanske gislene. Regjeringen er blitt hardt kritisert for å ha løslatt fem fanger i bytte mot en italiensk journalist i mars, fordi en slik løslatelse ville øke risikoen for at flere utlendinger ble bortført

VÅKENETTER: Familiemedlemmene til de sørkoreanske gislene gråter for sine kjære som holdes fanget i Afghanistan. De følger spent med på utviklingen i saken på nyhetene hjemme i Seongnam.
POOL
YONHAP
VANSKELIG: Moren til ett av gislene bryter sammen etter å ha sett et nyhetsinnslag om ham i Seongnam.
HAN JAE-HO