Han mener det nå er på tide at partene i konflikten begynner å oppfylle kravene i den amerikansk-støttede fredsplanen som går under navnet «veikartet.»

— Det er nok enighet om veikartet til at vi kan starte nå, sa Powell på en pressekonferanse etter å ha hatt samtaler med den israelske utenriksministeren Silvan Shalom i Tel Aviv.

— Vi er villige til å sette i verk tiltak som vil lette livet til det palestinske folket, men vi kommer ikke til å gjøre noe som kan sette israelske liv i fare, sa utenriksminister Shalom til israelsk radio få timer før han møtte Powell. Shalom ville ikke spesifisere hva han mente med «tiltak for å lette palestinernes liv» eller hva slags tiltak Israel ikke vil gå med på å iverksette. Ifølge israelsk radio skal den israelske statsministeren Ariel Sharon informere den amerikanske utenriksministeren om detaljene i et møte søndag. Etter møtet med Sharon skal Powell møte den nye palestinske regjeringssjefen Mahmoud Abbas. Den palestinske Fatah-bevegelsen, som ledes av palestinernes president Yasser Arafat, oppfordret lørdag Abbas og den palestinske regjeringen til å holde seg borte fra samtalene med Powell som er planlagt søndag. Forutsetningen for å delta burde være at president Arafat ikke blir utelukket fra samtalene, heter det i uttalelsen. USA har i lang tid avvist å ha direkte samtaler med Arafat. (NTB)