Mandag ble liket av Maria Kacynska endelig identifisert. Polske medier melder at hun vil bli fraktet til Warszawa tirsdag.

Etter planen skal presidentparet begraves sammen. Dette skjer trolig på førstkommende lørdag, men det er ikke endelig bestemt.

En rekke statsledere er ventet til Polens hovedstad for å delta i begravelsen. Ifølge nyhetsbyrået PAP vil Russlands president Dimitrij Medvedev, den tyske forbundskansler Angela Merkel og NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen være blant gjestene.

Obama?

Det er også blitt antydet at USAs president Barack Obama kanskje vil dukke opp, men det er høyst usikkert.

Mandag kom slektninger av de øvrige døde til Moskva for å identifisere både passasjerer og medlem av mannskapet på ulykkesflyet.

Det kan bli vanskelig fordi mange av de omkomne er istykkerrevet, forslått og forbrente. Selve identifiseringen er ventet å ta tre dager, melder Lifenews.ru

— Hos mange av ofrene er over 50 prosent av huden forkullet, opplyser en kilde som jobber med identifiseringsarbeidet til nettstedet.

Blomster

Izvestija.ru meldte at den russiske presidenten Dimitrij Medvedev dro til den polske ambassaden i Moskva for å legge ned blomster ved de fremsatte fotografiene av avdøde president Lech Kaczynski og hans kone Maria.

Ved siden av fotografiene stod brennende lys og president Medvedev skrev seg inn i sørgeprotokollen.

Russlands statsminister Vladimir Putin uttrykte også sin medfølelse med det polske folk.

«Dette er først og fremst en tragedie for Polen og det polske folk, men det er også vår tragedie. Vi sørger sammen med dere og skal komme gjennom dette sammen med dere,» sa Putin.

STERKT BILDE: Russlands statsminister Vladimir Putin omfavner sin polske kollega Donald Tusk.
POOL
BLOMSTERHAV i Warzsawa.
Petr David Josek
ULYKKESSTEDET: Her styrtet flyet med store deler av Polens maktelite.
Sergey Ponomarev