Portforbudet gjelder de tre neste nettene i hovedstaden og 23 andre thailandske provinser. Formålet er å hindre nye opptøyer og voldsepisoder.

Torsdag står fortsatt flere bygninger i brann i Bangkok. Hæren har rykket fram mot et buddhistisk tempel hvor opptil 2.000 tilhengere av rødskjortene har søkt tilflukt, og demonstrantene løp unna i panikk da soldatene skjøt i lufta.

Tempelet befinner seg i området som har vært kontrollert av rødskjortene, og det befinner seg mange barn der sammen med demonstrantene.

Flere døde

Ifølge politiet er det blitt observert ni døde personer i tempelet, og det antas at de ble drept i sammenstøt onsdag. Sammenstøtene skal ha funnet sted etter at hæren gikk til aksjon mot området som har vært okkupert av rødskjortene i sentrum av Bangkok.

Til nå har det vært kjent at seks personer ble drept i onsdagens opptøyer og gatekamper i den thailandske hovedstaden. Myndighetene har imidlertid opplyst at de ikke har tatt imot noen døde fra tempelet så langt, noe som tyder på at det virkelige dødstallet er høyere.

Brennende bygninger

En rekke bygninger i Bangkok er stukket i brann av rødskjorter som nekter å overgi seg til myndighetene, blant annet landets største kjøpesenter Central World. Torsdag advarte politiet om at bygningen står i fare for å rase sammen.

Brannen i kjøpesenteret skal være under kontroll, men en av veggene kan komme til å kollapse.

Også i den nordøstlige delen av Thailand, hvor de regjeringskritiske rødskjortene står sterkt, har demonstranter latt sitt raseri gå ut over offentlige bygninger. Fire bygninger med kontorer som brukes av de regionale myndighetene, ble satt i brann onsdag ettermiddag, opplyser det thailandske innenriksdepartementet.