Sikkerhetsstyrkene innførte portforbud på ubestemt tid foran en planlagt demonstrasjon mot hærens drap på sju mistenkte opprørere tidligere denne uka.

Opprørsgruppen Tamiltigrene (LTTE) anser de drepte som sivile, og meldte søndag at ytterligere åtte personer er savnet. Disse ble ifølge opprørergruppen bortført av hæren da de overnattet i et Hindutempel på Jaffna-halvøya.

Skuddveksling

Det srilankiske forsvarsdepartementet har ikke kommentert uttalelsen fra Tamiltigrene, men melder at det forekom skuddvekslinger mellom soldater og opprørere nær en militærbase øst i Sri Lanka søndag.

Til tross for våpenhvilen som ble inngått mellom myndighetene og Tamiltigrene i 2002, har mer enn 200 personer blitt drept i en rekke kamphandlinger den siste måneden.

Siden 1972 har mer enn 60.000 mennesker mistet livet som følge av konflikten mellom myndighetene i Sri Lanka og de tamilske separatistene.

Japansk initiativ

Lørdag kveld ankom Japans utsending Yasushi Ahashi Sri Lanka for å forsøke å blåse nytt liv i fredsprosessen. Ahashi skulle etter planen møte president Mhinda Rajapakse mandag og Tamiltigrenes politiske leder S. P. Thamilselvan tirsdag.

Søndag hadde Ahashi samtaler med Palitha Kohona, som leder myndighetenes fredssekretariat. Fredssekretariatet koordinerer det norskstøttede fredsinitiativet i Sri Lanka.

Kohona stilte seg positiv til Ahashis planer om å ha samtaler med Tamiltigrene. – Han vil forhåpentligvis klare å overbevise dem om å stanse volden og delta i en ny runde med samtaler, sa Kohona.