Onsdag trakk ukrainske styrker seg ut av byen Debaltseve etter å ha blitt omringet av prorussiske separatister.

22 ukrainske soldater ble ifølge myndighetene i Kiev drept onsdag, til tross for våpenhvilen som trådte i kraft søndag.

— Våpenhvilen overholdes

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier at den avtalte våpenhvilen overholdes i nesten alle områder av Øst-Ukraina, unntatt i den omstridte byen Debaltseve.

— Våpenhvilen er innført langs praktisk talt hele frontlinjen, og i noen få regioner er man klare til å trekke ut tunge våpen - i det minste er dette hva militsen har uttalt offentlig, sa Lavrov på en pressekonferanse i Moskva onsdag.

Prorussiske separatister inntok tirsdag den strategisk viktige byen. Onsdag ble det meldt at regjeringsstyrkene var i ferd med å forlate byen.

Onsdag kveld diskuterte Lavrov situasjonen med sin amerikanske kollega, utenriksminister John Kerry.

- Ba Lavrov stanse angrep

— Utenriksministeren understreket hvor viktig det er å ha direkte dialog med Kiev, Donetsk og Luhansk, sier en talsmann for Lavrov, med henvisning til myndighetene i Ukraina og de såkalte folkerepublikkene øst i landet.

Kerry på sin side ba Lavrov om å slippe Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) til i Debaltseve, og gjøre mer for å overholde våpenhvilen.

— Han ba utenriksminister Lavrov om å stanse russiske og separatistangrep på Ukrainske styrker i Debaltseve og andre brudd på våpenhvilen, sier Kerrys talsperson Jen Psaki.