Parlamentet diskuterte et lovforslag som vil kunne tillate etterforskning av presidentkandidat Lee Myung-bak.

Medlemmer av det største opposisjonspartiet prøvde ifølge Reuters fysisk å skyve vekk medlemmer av regjeringspartiet for å hundre dem i å stemme for forslaget. Lee Myung-bak er beskyldt for å være involvert i bedragersk forretningsvirksomhet.

Et opposisjonsmedlem sprayet forsamlingen med brannslokkingsapparat. Det er usikkert hvor mange som ble skadet i tumultene.

Renvasket Lee Myung-bak representerer det konservative Grand National Party. Regjeringspartiet United New Democratic Partys kandidat Chung Dong-young ligger langt bak på meningsmålingene. Han har tatt initiativ til etterforskning av Lee Myung-bak, den tidligere ordføreren i Seoul.

Lee sa søndag kveld, etter at bataljen var over, at han vil godta en uavhengig granskning av beskyldningene hvis parlamentet gikk inn for dette.

I dag har Sør-Koreas justisdepartement avvist begjæringen fra president Roh Moo-hyun om å gjenåpne en bedragerisak mot Lee. Han ble renvasket for bedrageribeskyldninger tidligere i år.

Men en syv år gammel video som har dukket opp, skal knytte Lee til et skandaleombrust firma kalt BBK. Tidligere har Lee benektet at han har hatt noe med firmaet å gjøre.