Både representanter og sikkerhetsvakter måtte hindre forsvarsministeren i den nye demokratiske regjeringen, Slobodan Krapovic, og den høyreekstreme nasjonalisten Vojislav Seselj, fra å ta et fysisk oppgjør med hverandre etter at de hadde utvekslet fornærmelser.

Det begynte med at Seselj ropte «Hva er du minister for?» idet Krapovic skulle tale til nasjonalforsamlingen. Han fortsatte med fornærmende tilrop flere ganger, hvoretter Krapovic gikk ned fra talerstolen og klappet til Seselj.

Deretter fortsatte fornærmelsene, og møtet måtte heves mens andre representanter og sikkerhetsfolk hindret et slagsmål. Seselj og hans medrepresentanter har en lang historie med forstyrrelser og fysiske angrep på representanter i nasjonalforsamlinger fra tiden da hans høyrenasjonalistiske parti var i koalisjon med Milosevic.

NTB

HARDE TAK: Den serbiske ultranasjonalisten Vojislav Seselj (nummer to fra venstre) holdes tilbake av statsråd Boris Tadic under knuffingen i det jugoslaviske parlamentet mandag. Til høyre den andre kamphanen, forsvarsminister Slobodan Krapovic. FOTO: AP