I en uttalelse fra universitetet heter det at det ikke lenger finnes noen «aktiv trussel» etter skytingen. Alarmen ble avblåst cirka fire timer etter at det først ble meldt om skyting på universitetsområdet.

TV-kanalen NBC melder samtidig at mannen er funnet død og antyder at gjerningsmannen er identisk med en person som tidligere ble funnet skutt og drept på en parkeringsplass.

Det ble satt inn store politistyrker i jakten på mannen, som ifølge flere øyenvitner flyktet bort fra universitetet til fots.

Vekket vonde minner

Hendelsen skapte en uhyggelig stemning ved universitetet som i 2007 ble rammet av den verste skolemassakren i USAs historie. Hele 32 mennesker ble drept og 25 såret før gjerningsmannen tok sitt eget liv.

— Akkurat nå er det ganske stressende her, og det er skremmende at dette skjer igjen, sa studenten Matthew Spencer til TV-kanalen NBC, mens horder av politifolk ankom universitetet for å jakte på gjerningsmannen.

Imens holdt studenter og ansatte seg innendørs. Alle fikk beskjed om å låse inngangsdører og holde seg unna vinduer.

Virginia Techs varslingstjeneste la ut meldinger på Twitter mens dramaet pågikk, det samme gjorde universitetsavisen Collegiate Times.

Bedt om å låse dørene

Politimannen ble drept etter at han stanset en bil i en rutinekontroll. Han tilhørte universitetets egen vaktstyrke.

Det var flere vitner til skyteepisoden. Gjerningsmannen rømte senere til fots mot en parkeringsplass, der ytterligere én person ble funnet skutt og drept.

Mannen ble tidligere beskrevet som hvit og iført grå joggebukser, rødbrun hettegenser og ryggsekk.

— Alle har fått beskjed om å holde seg innendørs, stenge alle inngangsdører og holde seg unna vinduer, sa skolens talskvinne Dana Cruikshank.

USAs verste skolemassakre

Den 16. april 2007 ble 32 personer skutt og drept av en student ved universitetet, som ligger i byen Blacksburg i den amerikanske delstaten Virginia.

Gjerningsmannen bak USAs verste skolemassakre var den 23 år gamle studenten Cho Seung-hui fra Sør-Korea. Han begikk selvmord før politiet rakk å pågripe ham. Cho hadde sendt en video med begrunnelsen for massedrapet til den amerikansk fjernsynsstasjonen NBC.

Ledelsen ved Virginia Tech ble senere sterkt kritisert for ikke å reagere raskere da Cho gikk amok med skytevåpen på universitetet.

Mentalt ustabil

Det var også hovedkonklusjonen i granskingen av massakren. Cho hadde tidligere vist tegn til å være mentalt ustabil, men universitetet lot likevel være å gripe inn.

— Ledelsen ved Virginia Tech kunne ha reddet flere liv dersom den på et tidligere tidspunkt hadde advart studenter og ansatte om hva som holdt på å skje, heter det i rapporten.

I august i år ble universitetet stengt etter en melding om at en væpnet mann gikk rundt på universitetsområdet. Seks timer senere ble alarmen avblåst ettersom politiet ikke fant noe mistenkelig.

BEVÆPNET: Politiet har rykket ut til Virginia Tech.
AP/SCANPIX
VARSLINGSTJENETE: Meldinger fra Virginia Techs varslingstjeneste på Twitter.
SKJERMDUMP