: En politibetjent ble mandag skutt og drept i Craigavon i Nord-Irland. Nordirske politikere tror det er motstandere av fredsprosessen som står bak angrepet.

Politibetjenten ble angrepet under en utrykning i bydelen Lismore Manor. Han ble skutt i hodet og døde senere av skadene, opplyser politiet.

Politiet rykket ut etter at lokale beboere i området ringte dem for å be om hjelp, sier lokalpolitikeren John O’Dowd fra det republikanske partiet Sinn Féin. Ifølge ham er det uklart om politiet ble lurt til å rykke ut.

Bydelen Lismore Manor i Craigavon, som ligger om lag 40 kilometer sørvest for Belfast, er dominert av katolske republikanere.

Les også: Jakter på Real IRA

Antatt politisk motiv Bakgrunnen for angrepet er ikke kjent, men nordirske politikere antar at det er motstandere av fredsprosessen som står bak. Ifølge Dolores Kelly fra partiet SDLP står Nord-Irland nå på kanten av stupet.

– I kveld står vi igjen og stirrer ned i avgrunnen, og jeg ber folk om å trekke seg tilbake, sier Kelly.

– Det avskummet, jeg tror jeg vil kalle dem det, som står bak angrepet i kveld, har ingenting å tilby Nord-Irland, sier David Simpson fra unionistpartiet DUP.

Drapet på politibetjenten har alle kjennetegnene til et terrorangrep, sier Basil McCrea fra unionistpartiet UUP. Det var ventet med et nytt angrep etter drapet på to soldater lørdag kveld, men ikke så snart, sier McCrea.

To soldater drept Lørdag kveld ble soldatene Sappers Mark Quinsey (23) fra Birmingham og Patrick Azimkar (21) fra London skutt og drept utenfor militærleiren Massareene i Antrim (bildet). De to soldatene ble skutt da de kom ut av leiren for å hente pizza. Fire andre personer, deriblant to soldater og to pizzabud, ble såret i angrepet.

Artikkelen fortsetter under bildet...

Stringer/Uk

Utbrytergruppen Real IRA har sagt at den står bak lørdagens angrep. Gruppen består av IRA-utbrytere som har nektet å slutte seg til fredsprosessen, og som med våpen i hånd fortsatt kjemper for et forent Irland.Lørdagens angrep er møtt med bred fordømmelse, og under et besøk i Belfast mandag sa Storbritannias statsminister Gordon Brown at Nord-Irlands befolkning står samlet bak en fredsprosess som ikke lar seg rokke.

– Det vi har sett denne morgenen er at folket og de politiske partiene i Nord-Irland står samlet bak freden og den politiske prosessen som de har bygget i mange, mange år.