Tidligere denne måneden ble Storbritannia rystet av videoen der en avisselger på vei hjem fra jobb ble slått og dyttet ned på bakken av en politimann, tilsynelatende uten grunn.

Hendelsen fant sted midt oppe i demonstrasjonene mot G20-møtet i sentrum av London 1. april.

Politimann i avhør

Etter obduksjon ble det konkludert med at den 47 år gamle mannen døde av hjerteinfarkt, men etter en andre obduksjon viser det seg nå at mannen døde av indre blødninger, melder den britiske avisen The Guardian.

Politimannen sitter nå i avhør på mistanke om uaktsomt drap.

— Håper på hele sannheten

Avisselger Ian Tomlinsons familie mener ifølge The Guardian at dagens nyhet vil føre til en siktelse mot politimannen.

— Først ble vi fortalt at det ikke hadde vært kontakt mellom Ian og politiet, så ble vi fortalt at han døde av hjerteinfarkt, og nå vet vi at han ble overfalt av en politimann og døde av indre blødninger. Vi håper at hele sannheten om hvordan Ian døde etter hvert vil komme frem, sier Tomlinsons sønn, Paul King.

Slått med kølle

Tomlinson prøvde å komme seg hjem fra jobb i 19-tiden 1. april da han ble stoppet av politiet, slått med en kølle og dyttet ned på bakken.

Politiet hevdet i begynnelsen at mannen ikke hadde hatt fysisk kontakt med politiet.

The Guardian publiserte vitnebeskrivelser, men ble kritisert av den britiske presseorganisasjonen IPCC – tilsvarende det norske PFU – fordi artikkelen forårsaket følelsesmessige vansker for Tomlinsons familie.

Det var kun senere, da det dukket opp videoopptak av hendelsen, at politimannen ble suspendert fra jobben og etterforskning påbegynt.

London Metropolitan Police undersøker nå sine metoder for håndtering av store menneskemengder og demonstrasjoner.