Hendelsen skjedde lørdag i Inglewood, en forstad til Los Angeles. Politiet henvendte seg til 16 år gamle Donovan Chavez og hans far for å stille noen spørsmål. En turist som befant seg i et motell på andre siden av veien filmet deler av hendelsen på video.

Den viser at politimannen Jeremy Morse plukker opp tenåringen, som har håndjern på, og slår hodet hans inn i bilen. Deretter slår politibetjenten Chavez i ansiktet.

— Tenåringen slo først

Politiet forsikrer at de tar hendelsen svært alvorlig, men borgerrettsgrupper krever en føderal gransking, fordi de mener politiet ikke kan etterforske seg selv.

Polititalskvinne Eve Irvine sier at andre i politiet så at Chavez kastet seg mot en politibetjent. Morse skal ha fått kuttskader i hodet, øret og albuen i hendelsene før videoen ble tatt opp.

Chavez og faren hevder overfor TV-kanalen CNN at de ikke vet hvorfor de ble stanset av politiet, og at de ikke gjorde noe for å provosere betjentene.

- Dette er Rasisme

Svarte borgerrettsaktivister hevder episoden viser rasisme og sammenlikner den med Rodney King-saken i 1991. Da ble en svart sjåfør banket opp av politi i Los Angeles, og også det ble fanget på video.

Hendelsen førte til store opptøyer i byen året etter, da fire politibetjenter ble frikjent for mishandlingen.

(NTB)