Et politihelikopter kræsjet i 10.30-tiden inn i et annet ved Olympiastadion i Berlin. Ulykken skjedde under en øvelse der det statlige politiet trente på innsatsmetoder mot voldelige fotballhooligans, melderBild.

Et øyenvitne forteller til NTV at tre helikoptre var i luften. — Luften var full av snø, plutselig hørtes et smell og noen skrek «alle på bakken!». Så var det blod overalt.

400 deltok i øvelsen

Over 400 politimenn ha deltatt i øvlsen i øvelsen i formiddag. Det var snø og vind i området, og elendig sikt.

Det kommer sprikende meldinger om akkurat hva som skjedde da to helikoptre støtte sammen: Enten kolliderte de under landing, eller det ene styrtet ned i det andre som allerede var landet på Maifeld, rett utenfor stadion. Det er plass til 20-25 politifolk i hvert helikopter.

Den tyske innenriksministeren Hans-Peter Friedrich er allerede på ulykkesstedet og lover grundige undersøkelser av hvordan dette kunne skje.

Området avsperret

En omkom, fire ble hardt skadet og flere andre lettere skadet. Brannvesenet kom raskt til stedet, og Olympiastadion er inntil videre totalt avsperret, skriverTagesspiegel.

Tilsammen deltok tre helikoptre av typen Puma og Eurocopter i øvelsen som foregikk fra S-bahn-stasjonen like ved Olympiastadion. Ifølge Bild skal halvparten av de 400 politifolkene ha imitert hooligans for å gjøre øvelsen realistisk. Også pyroteknikk skal ha vært i bruk.