Den 46 år gamle trebarnsfaren var på vei hjem fra en pub i Hackney øst i London med bæreposen i hånden, da politifolkene åpnet ild mot ham en kveld i juni 1999. I oktober 2004 ble de to tatt ut av tjeneste, etter at et likskue slo fast at mannen ble offer for et drap.

Denne kjennelsen førte til at medlemmene av det britiske politiets væpnede spesialstyrke SO19 gikk til ulovlig streik. Vanlige britiske politifolk er ikke bevæpnet, og politiet har heller ikke streikerett.

I juni i år tok saken en ny og oppsiktsvekkende vending, da de to tjenestemennene som skjøt, ble arrestert av sine egne kolleger. Torsdag satte påtalemyndigheten i London foreløpig sluttstrek for affæren, ved å fastslå at det ikke er grunnlag for noen tiltale.

Saken kan likevel sette ny fart i debatten om det britiske politiets våpenbruk, som brøt ut da en uskyldig brasiliansk elektriker ble skutt og drept av politifolk på en t-banestasjon i London i juli. Dette skjedde etter at den britiske hovedstaden var rammet av en terrorbølge.