Dyrebeskyttelsen har nå sendt brev til politimester Truls Fyhn i Troms politidistrikt. I brevet skriver Dyrebeskyttelsens leder Therese S. Rye at hun kan vise til flere tilfeller der politiet har bedt om bistand.

En av episodene hun viser til, fant sted under en narkotikarazzia. På grunn av en hissig hund skal politiet ha vært redd for å gå inn, og tilkalt Dyrebeskyttelsen. Dyrevennene dukket opp, gikk inn, og kom helskinnet ut med hunden i bånd. Likevel løp politifolkene forskremt unna, skriver avisen Nordlys.

— Jeg visste ikke helt om jeg skulle le eller gråte da jeg hørte dette, skriver Rye i brevet til Fyhn.

Hun er irritert over at politiet skal ha overtalt privatpersoner til å utsette seg for en fare som politifolkene selv mente var uoverkommelig. Rye foreslår at Fyhn sender politifolkene på hundekurs.

På spørsmål om politifolkene er «pudler», svarer Fyhn:

— Nei. Og det er ikke sånn at vi bruker en forening som dette som en fortropp når vi skal inn i en leilighet. Dyrebeskyttelsen er ikke rette vedkommende her, svarer politimesteren.

Han ser på Ryes brev som frustrasjon over svært dårlige forhold for plassering av dyr.

— Vi har ingen steder å plassere dyr lenger. Og Dyrebeskyttelsen er nok et organ som utilsiktet har fått merke det, sier Fyhn.

Han mener problemet skyldes Tromsø kommune, og at kommunen ikke vil ta ansvar.

— Uten ordning, og uten eier, er neste steg avlivning, sier Fyhn

Se bilder av hunder og andre dyr her!