Uløste mordgåter er hans spesialitet.

Nå er han kalt til Malmø, der han bruker alle krefter på å spore snikskytteren som mediene har døpt «Lasermannen fra Malmö».

Etterforsker Eiler Augustsson er mannen som har stått i spissen for etterforskningen av flere store drapssaker i Sverige.

Han var med i første linje da Stockholm i 1990-årene ble herjet av en laserskytter. Og han regnes for å være en av de avgjørende årsaker til at politiet etter lang tid kunne pågripe John Ausonius for drap og skudd mot i alt ti innvandrere, skriver Dagens Nyheter.

Artikkelen fortsetter under bildet

Prvulovic, Drago

STORE POLITISTYRKER søker etter snikskytteren i Malmö.

Selv ønsker ikke Eiler Augustsson kommentere om han ser noen likheter mellom de to skytterne. Augustsson assisterer gruppen eksperter fra rikspolitiet, som nå jobber med å tegne en profil av gjerningsmannen.

Jakten på snikskytteren i Malmö har fått aller høyeste prioritet, forsikrer politiet.

Mellom 40 og 50 etterforskere er foreløpig kastet inn i jakten på gjerningsmannen. Og det jobbes i døgndrift, forsikrer politiet.

— Det er en massiv styrke som arbeider med dette, sier Hans Järvestam, stedfortredende sjef for den operative avdeling i rikspolitiet.

— Vi sparer ikke på noen ressurser, men noen trenger å sove for å kunne avløse dem som arbeidet i natt, sier han til expressen.se.

Järvestam sier dessuten at politiet har avtaler om at man kan kalle inn ekstra personale fra andre politidistrikter hvis behovet skulle vise seg.

Tre beskutt torsdag

I alt knytter politiet minst 15 skyteepisoder til etterforskningen. Torsdag ble en tenåringsgutt dessuten beskutt, og på kvelden ble ytterligere to kvinner rammet av skudd da det ble skutt inn gjennom vinduene i deres leilighet.

Men politiet er forsiktige med å koble torsdagens skyteepisoder til serieskytteren, fordi serieskytteren hittil har løsnet skudd i ly av mørket, liksom han er gått etter mørkhudede personer.

De tre som ble beskutt torsdag, er riktignok innvandrere, men de er alle tre så lyse i huden at en ikke kan se at de er innvandrere.

Med utgangspunkt i at snikskytteren tilsynelatende primært har rettet sitt våpen mot innvandrere, har etterforskerne blikket stift rettet mot høyreekstreme miljøer i Malmö. Politiet understreker imidlertid at etterforskningen også spenner videre enn det.

BERGENS TIDENDE/POLITIKEN