Portugisisk politi har utpekt en mistenkt i saken om den forsvunne britiske fireåringen Madeleine McCann. Men en mann som var innbrakt til avhør om forsvinningen, er løslatt, og ingen er hittil arrestert.

Ifølge en polititalskvinne er en person pekt ut som mistenkt i saken. Talskvinnen ville tirsdag ikke si om den mistenkte er identisk med briten som var brakt inn og avhørt i forbindelse med at Madeleine forsvant. Ifølge det nasjonale nyhetsbyrået Lusa, er den mistenkte en av de tre personene som ble brakt inn til avhør mandag kveld.

Til sammen er tre personer avhørt som vitner, bekreftet inspektør Olegario Sousa til The Guardian tirsdag. Ifølge portugisiske medier var det, i tillegg til briten, en tysk kvinne og en portugisisk mann som ble avhørt.

Hentet

Den britiske 32-åringen som ble innbrakt og senere løslatt, ble hentet fra villaen han deler med sin mor og sin tre år gamle sønn på Algarve-kysten sør i Portugal, og politiet skal ha tømt svømmebassenget på eiendommen.

Mannen er fraskilt og arbeider for en lokal eiendomsmekler. Villaen der han bor, ligger bare rundt 100 meter fra feriekomplekset Ocean Club der Madeleine forsvant mens foreldrene spiste middag på en restaurant like ved.

– Han virket litt for ivrig etter å blande seg inn i politietterforskningen. Han påsto at han hadde en datter som var svært lik Madeleine, og at han følte seg nødt til å gjøre alt han kunne, men på meg virket han som en typisk drømmer, skriver Sun-journalisten Julie Moult.

Håper

Madeleines foreldre holder fast på håpet om at den lille jenta er uskadd og har det bra.

– Inntil det foreligger konkrete bevis for det motsatte, velger vi å tro at noen tar seg av henne, det er den eneste måten vi kan fortsette å fungere på, sier pappa Gerry McCann.

Madeleine forsvant fra et hus nær badebyen Praia da Luz 3. mai. En rekke britiske rikfolk, med Harry Potter-forfatter JK Rowling og finansmannen Stephen Winyard i spissen, utlover millionbeløp i belønning for tips som fører til at jenta kommer til rette.

Det er også opprettet et såkalt kampfond, der folk flest kan gi penger som skal brukes til letingen etter Madeleine. Jentas forsvinning har nå i halvannen uke vært et fullstendig dominerende tema i britiske medier.

STR