Sammenstøt mellom hvite høyreekstremister og asiatisk innvandrerungdom utviklet seg til gatekamper mellom ungdommene og politiet. Det ble blant annet brukt bensinbomber. Kontorene til en lokalavis ble satt fyr på, og opprørspolitiet måtte forsere barrikader av brennende bildekk for å spre ungdommene.

Fikk kontroll — Vi fikk kontroll over situasjonen gjennom massiv innsats og nulltoleranse. Dessuten kom regnet vi hadde ønsket oss, sa en talskvinne for politiet, som brukte helikopter for å lokalisere urosenteret.

Hundrevis av politifolk ble satt inn søndag kveld i håp om å hindre en gjentagelse av sammenstøtene 24 timer tidligere, da 30 mennesker ble skadd og 25 arrestert.

Grupper av asiatiske og hvite ungdommer sloss med hverandre, mens andre kastet murstein og bensinbomber.

Opptøyene i helgen er de verste i Storbritannia siden en hvit rasehater utløste en spikerbombe i London for to år siden. Uroen lørdag kveld begynte da en gruppe hvite høyreekstremister kastet steiner mot hjemmet til en familie fra Bangladesh.

Høyreekstremister Gjennom hele søndag kom det inn meldinger om mindre sammenstøt her og der i byen, og politiet fryktet at innvandrerungdommene ville samle seg i grupper og kaste steiner igjen. I den mest alvorlige episoden søndag kastet asiatiske ungdommer steiner mot en pub som eies av hvite.

Ifølge politiet var det en mindre gruppe høyreekstremister som startet det hele lørdag ettermiddag. Etter hvert som nyheten spredte seg om angrepet på familien fra Bangladesh, gikk hundrevis av asiatiske ungdommer mot byens nedslitte sentrum.

Nærmere 500 ungdommer kastet steiner og bensinbomber på politiet og politiets biler da de forsøkte å stanse opptøyene. Biler ble brent opp, minst fem puber ble påtent og mange av politiets biler fikk store skader.

Mange av ungdommene, som er født i Storbritannia, er arbeidsløse. Foreldrene deres kom til landet fra India, Pakistan og Bangladesh for å jobbe i tekstilindustrien, som siden nærmest er nedlagt. NTB